Kikherne on elintarvike, yksi vanhimmista palkokasveista Lähi-idässä, ja sen viljely alkoi yli 7000 vuotta sitten. Se on yleinen Länsi- ja Keski-Aasian, Pohjois-Afrikan ja Pohjois-Amerikan maissa. Siitä valmistetaan hummusta ja falafelia. Paistettuja papuja kutsutaan Lelebeeksi. Kikherneitä käytetään laajasti vegaanisessa, kasvissyöjä- ja intialaisessa keittiössä. Perinteisesti kikherneiden käyttö on ajankohtaista Välimeren alueella. Kikherneitä käytetään kikhernejauhon tuottamiseen, jota käytetään erityisesti intialaisessa keittiössä. Esimerkiksi italialaisessa keittiössä niitä käytetään flat cake -tyyppisten farinatojen valmistamiseen, mutta kikherneiden viljelymäärät Italiassa itsessään ovat vähäisiä. Valkoisia siemenlajikkeita käytetään pääasiassa ravintona. Lämpökäsittely vie enemmän aikaa kuin linsseillä ja herneillä. Kikhernepavut ovat sinkin ja foolihapon lähde.
Yhdisvuotinen kasvi, joka vaatii pitkää päivää, kylmänkestävä, vaativa kosteuden ja maaperän hedelmällisyyden suhteen. Rapsiöljy sisältää seuraavat rasvahapot: palmitiinihappo, steariinihappo, öljyhappo, linolihappo, linoleenihappo, eikosaani, erukasä.